SSC
Safe Güvenli, emniyetli ve saglam bir BDSM iki taraf icin cok önemlidir
Sane Dengeli ve etik anlaminda iki tarafin da birbirine olmali ki ruh, hisler ve saglik dengeli olsun
Consensual Karsilikli iki tarafin da anlasmasi hür ve kendi istekleriyle sinirlari, dengeyi ve istekleri belirlemeli, kabul etmeli ve uygulamali
Sevgili BDSM (BDDSSM) severleri,
gecen Gor bölümümüz acildigi icin ben SSC yi dile getirdim. Bunu dile getirmemle bana özelden ve baska yerden gelen mesajlar ile büyük bir saskinlik yasadim. SSC camiamizin bazi insanin dan bilinmiyor ve/yada inkar ediliyor.
Onun icin bu basligi bu bölüm icin temel baslik yaparak belirtmek isterim:
SSC bütün dünya BDSM caminanin ve ayrica kuruslarin, organizasyonlarin ve gruplarin kabul ettigi temelinde yatan bir kuraldir. Bunu inkar edenler gerceklerin disindadir. BDSM SSC yi inkar ettigi an sadece vahset dir ve baska birsey degildir.
BDSM ile vahset arasinda cok ince olan bir sinir cizgisini yok ettiginiz an ne insanlik, yasam, etik ve saglik dengesine uyar. Bizim forum bile Safe, Sane ve Consensual üzerine kurulu. Olmasaydi BDSM forumu olamazti. Ancak gercek vahset, iskence ve ölüm yeri olurdu.
SSC bütün BDSM mi iceren yerde gecerlidir ve insanlarin saygisina, saglina ve dengelerin tutulmasi icin ortaya cikarilip ve sasrtsiz kabul edilmistir. SSC özellikle bilmeyenlerden, bu isi baska amac icin kullanlar ve sahtekarlar dan inkar edilirdir. Siz siz olun hic bir zaman oyuna gelmeyin. BDSM bir cocuk oyuncagi degildir. Zevki kadar tehlikesi de vardir. Bu tehlikeyi ve riski bir minimuma indirmek ve insan degerini saymak SSC olmasa bile insanlik nagmina olmasi gereken bir sarttir.
Altini cizerek özellikle kölelere bildirmek istedigim; karsiniz da ki istedigini yaptiramaz! Hersey bir denge icindedir ve böyle olmali. Temellerimizi inkar edenlere buyrun bir kac kaynak sunmak istiyorum:
- http://www.lthredge.com/ds/ssc.pdf
- Jay Wiseman: SM 101: A Realistic Introduction. Greenery Press (CA) 1998, ISBN 0-9639763-8-9
- Phillip Miller, Molly Devon, William A. Granzig (Vorwort): Screw the Roses, Send Me the Thorns: The Romance and Sexual Sorcery of Sadomasochism. Mystic Rose Books 1995, ISBN 0-9645960-0-8
- Dossie Easton, Janet W. Hardy: The New Topping Book. Greenery Press (CA) 2002, ISBN 1-890159-36-0
- Dossie Easton, Janet W. Hardy: The New Bottoming Book. Greenery Press (CA) 1998, ISBN 1-890159-35-2
- William A. Henkin, Sybil Holiday, Consensual Sadomasochism: How to Talk About It and How to Do It Safely, Daedalus Publishing, 1996. ISBN 1881943127.
Sorumluluk BDSM`in temelerin icinde yatan temel dengelerinden birisidir. Sorumluluk SSC yi herzaman göz önünde bulundurmayi sart eder!
Saygilarimla
MasterDaPain