Birkac sorum olacak:)

Öncelikle Herkese Merhaba,
BDSM ile ilgili merak ettigim birkac soru var. Bir bilene sordum aslinda ama Sizlerle de paylasmak ve fikirlerinizi almak isterim.
Efendi / kole iliskisi arasinda bir egitim oldugundan bahsediliyor. Kolenin hem ruhsal, hem bendensel egitim surecinde oldugu vurgulaniyor.
Sorum su;
* Nedir bu egitimin icerigi? Belli bir olgunluktaki ve donanimdaki birine ne egitimi verilir?
* Olcusu nedir? Kime gore ve neye gore sekillenir egitimin icerigi?
* Egitim sureci bittiginde kole azad mi edilir? Ya da egitimin bittigine Efendi mi karar verir?
* Azad edilen kole yeni bir Efendi ile yeni egitim surecine mi baslar?
Öyle birkac tane de degilmis yazdikca cikti ne cok sorum varmis:)
Vereceginiz yanitlar icin simdiden tesekkur ederim.
Sevgiler...
Doğru kişiye itaat en büyük özgürlüktür.
Naz,
bdsm bir yasam bicimi olmakla beraber, felsefi bir temele ve mutlaka karsilikli saygiya dayanmak zorundadir.
Belki en basit ornek, tahsil hayatindaki ogretmen - ogrenci iliskisi seklinde verilebilir. Ote yandan, kadin ve erkek arasinda yasanmasi, tabiati itbariyla etken ve edilgen faktorler ile cinselligin mutlak mevcudiyetini gerektirir.
Boyle bir durumda, "egitim bitti" gerekcesi ile kisinin "esini" terk etmesi dusunulemiyecegine gore, bdsm'i partnerler arasinda "esitsizligin esitligi" seklinde gormek, sayginin korunmasi ve iliskinin devami acisindan en pratik anlayisi saglar..
Elcevap :
Bir kişinin olgunluğunu ve donanımını günlik hayattaki kıstaslara göre ölçmüyoruz bir felsefe profesörü veya yüksek mahkeme üyesi veya nükleer fizikçi olabilirsiniz ama hayat tarzından yeni iseniz bu hasletler belki faydalı olur ama kafi gelmez burada verilen eğitim şudur .
kişi hayat tarzına geldiği zaman bir seçim ile gelir yani ya Efendidir veya itaat edendir (burada sub/ slave ayrımına girmiyorum ) bundan sonra o kişi hayat tarzını öğrenecektir okuyacaktır , tıpkı sizin yaptığınız gibi danışacaktır ve tartışacak ve aldığı bilgiyi sınıflandırarak kullanılabilir hale geitrecektir ve ondan sonra şapkasını önüne koyup düşünecektir devam edecekmidir yoksa devam etmeyecekmidir. Kişisel tecrübelerim bu aşamada bu tarz bana göre değil diyenlerin az olmadığını göstermekte .
Sayalımki devam ettiniz ve bir ilişki yaşamaya başladınız.
Sanılanın aksine hele de 7/24 yaşanan bir ilişki öyle siyah odalar zincirler kamçılar kelepçelerle filan yaşanmaz bayağı bildiğiniz saygı itaat disiplin ve kendini, yerini bilme şeklinde yaşanır evet zincirimiz de var kamçımız da ama takım elbise veya tayyörle üstümüzde taşımıyoruz .
sorunuzu iki başlıkta irdelemek gerek
A- Efendinin eğitimi
Efendi ki bu çok yazılıp çizildi ilişkide hükmeden taraftır hatta söylediği tartışılmaz bile işte bu yüzden ağzından çıkanı kulağı duymak gibi bir sorumluluğu vardır şurası unutulmamalı ki nezaket, dürüstlük, zorbalıktan kaçınmak, açıklık Efendinin hasletleridir Efendi kölesini hor ve hakir göremez zira köle olmak da bir seçim ve güçtür.
bu hasletler bir Efendide yoksa ona bu sitede çok sevilen nitelendirme ile kozalak diyoruz. Bir de M/s ilişkisi asla eşitliğe dayanmaz farklılığa dayanır .
B- kölenin eğitimi
Dirayetli bir Efendi daha en başta kölesini bir sınava tabi tutar neyi bilip neyi bilmediğini karakterini ciddiyetini özelliklerini değerlendirir. Bu bir ön koşuldur
diyelim köle adayı bu aşamayı geçti ve köle olarak almayı kabul ettiniz.
Bu aşamadan sonra ilişkinin niteliğine göre eğitim farklılık gösterecektir
Genel BDSM içinde eğitim Efendinin zevklerine göre değişir genelde belli bir şekilde giyinme belli şeylerden yasaklanma belli bir konuşma şekli gibi konularda Efendi kural koyacaktır ve bu kurallara uymakta hata halinde ceza gelecektir .
Benim de hayat tarzım olan Gorean da ise kölenin eğitimi çok daha zor ve teferruatlıdır her konuya dair bir kural vardır ve bütün bunlar tarif edilmiş belirlenmiştir bir kölenin nasıl oturacağı, itaatini nasıl göstereceği, nasıl konuşacağı , ne giyip ne giymeyeceği, yemeğini nasıl yiyeceği , bir şey istendiğinde onu Efendisine nasıl sunacağı, hatta kendisini nasıl sunacağı dahi açıkça bellidir ve bundan asla taviz verilmez .
pekala bunu niçin yapıyoruz :
Bunu yapmamızın nedeni bir köle en dişi yaratıktır önce kölenin kendi dişiliğinin ve köle tabiatının iyice farkına varmasını sağlıyoruz. Bu uzuun bir süreç, ve ne kadar feminenseniz o kadar köle oluyorsunuz . İkincisi Efendinizin bir parçası haline gelip onun için yaşamaya başlıyorsunuz. onu tamamlıyorsunuz ve gelişiyorsunuz . Günlük hayattaki kişliğinizden sıyrılıp gerçekte ne iseniz o oluyorsunuz ve daha sonra bu kimliğinizle gurur duymayı öğreniyorsunuz ve Efendinizin tasmasını veya işaretini gururla taşıyıp iş toplantısına giriyor hasta muayene ediyorsunuz .Sıkılınca eliniz o işarete veya tasmaya gidiyor ve gülümsüyorsunuz sahip olanın gücünü hissediyorsunuz .
Bu şekilde Eğitim devam edecektir aslında hiç de bitmeyecektir tıpkı her gün yeni şeyler öğrendiğimiz gibi dolayısıyla artık sen oldun deyip bir diploma filan da alınmayacaktır .
Azad Meselesine gelince yetişmiş bir köleyi tamam oldu bu yenisi gelsin diye azad eden Efendiyi hiç görmedim duymadım o kadar emek verip zaman harcamışım niye azad edeyim ki değilmi ama . 😀
Bu hayat tarzı içinde Gerçek bir Efendi ve gerçek bir köle saman arabasındaki toplu iğne kadar azdır zira BDSM güç dürüstlük ve zeka gerektirir basmakalıp söylemlerle başarılacak bir şey değildir ve BDSMTURK de gerçekten yıllardır üyesi olmaktan gurur duyduğum gerçekten tarzı hayata geçiren insanların sitesidir.
Umarım yazdıklarım maksada kafi olur
saygılarımla
EVERY WOMAN HAS A SLAVE IN HER BELLY
''Efendim'in düşüncesine göre'' ;
''Eğitimin içeriği dominant kişiden dominant kişiye gore değişir. (veya M/s dinamiğinin içeriğine gore Efendiden Efendiye değişir). Bunun spesifik bir tanımı olduğunu düşünmüyorum. Her Efendinin/Dominantın kendine has sevdiği şeyler , kendine has bir kişiliği vardır ve köle/itaatkar bunun için eğitilir. Tabi eğer bondage eğitimi veya daha önce denenmemiş sexüel bir eylemin eğitiminden bahsetmiyorsak ; eğitim kelimesinin didaktik bir rolü olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda daha belirleyici biçimde konuşabiliriz diye düşünüyorum. Ve yine bu koşullarda eğitim bitti diyebiliriz. Örnek vermek gerekirse ; bondage’ın temelini öğrenmek istiyorsan 5-10 bondage seansından sonra temeli hakkında bilgi ediniyorsun. Sonunda ise evet temel eğitim bu kadardı diyebiliyorsun. Fakat bunu bir ‘’ilişki’’ için söyleyemem. En azından ben her zaman yeni şeyler öğrenmeye/öğretmeye/paylaşmaya ve kölem ile uygulamaya devam ediyorum . Bunlar sexle , sevdiğim şeylerle , inançlarımla veya tercihlerimle alakalı şeylerdir. Bu yüzden kölemi eğitiyorum. Kendimi bir kaşif/gezgin olarak görüyorum. Benim gibi gezginler sonu olmayan keşiflere çıkar. Bu yüzden kölemi ‘’eğitmek’’ söz konusu olduğunda benim için bunun ‘’sonu’’ yoktur.
Eğitim bittikten sonra köle azad edilir mi ?
Köle kimin için eğitiliyor. Öncelikle kendimize sormamız gereken soru bu sanırım. Sahibi için eğitilmiyor mu ? Eğer öyleyse neden kölemi azad edeyim ki öğrenmeye devam ederken ? (en azından ben kölemi kendi ihtiyaçlarım için eğitiyorum). Sonuç olarak ‘’eğitim’’ kelimesinin daha genel bir yaklaşımı-tanımı olduğuna inanıyorum. Bu kölenin olgunluğuyla alakalı değil , dominantın ihtiyaçlarıyla alakalı. Tabi daha önce verdiğim örnek dışında.
Anladığım kadarıyla eğitimin rolünü kitap okumakta olduğu gibi bir eğitim olarak değerlendirdiniz. En azından sorudan ben böyle anladım. Eğer hatalı isem üzgünüm. Spesifik bir Dominant ya da Efendi tiplemesi yoktur. Herkesin kendine has beğenileri , arzuları , düşünceleri vardır. Daha önce bir Efendi tarafından eğitilimişseniz bu beraber bir ilişkiye başlamaya karar verdiğimizde kölemi kendim için eğitmeyeceğim anlamına gelmez. Çünkü ben başkayım o başka. Kölenin modeline bağlı olarak Efendinin diğerlerinden farklı ihtiyaçlarının olması gayet anlaşılır bir durumdur. (umarım) ''
Ben de Efendim'in söylediklerine tamamiyle katılıyorum. Kafamdakilerin güzel bir özeti olduğunu düşündüğüm için ayrıca yorum yapmak istemedim.
Sadece şunu ekleyebilirim. Bir taraf eğitirken , diğer taraf eğitilirken bu yolculukta gelişmeye devam ediyorlar. Sonu yok. Artarak , büyüyerek , güçlenerek devam ediyor. Bu bir devinim. Alan var veren var . Fakat iki taraf da sonuç olarak kendilerini geliştiriyorlar. Sadece beslenme yöntemleri farklı.
sevgiler.
A mediocre Dominant tells, a good Dominant teaches, an excellent Dominant explains, but a True Dominant inspires!


Sevgili LORD PETERPEİNE vaktinizi ayirip bukadar detayli bir msj attiginiz icin cok tesekkur ederim. Emeklerinize saglik... ve evet benim icin cok degerli ve aciklayici bilgiler iceriyor.
Tekrar tesekkur ederim.
Sevgiler...
Doğru kişiye itaat en büyük özgürlüktür.

naz senin gibi üyeleri gördüğümde gerçekten çok mutlu oluyorum. Kafanda ne varsa paylaştığın için tebrik ediyorum. Hepimiz sorarak danışarak öğrenmeye devam ediyoruz. Hepimiz için faydalı oluyor bu başlıklar. İçtenlikle teşekkür ederim. :++:
A mediocre Dominant tells, a good Dominant teaches, an excellent Dominant explains, but a True Dominant inspires!

Sorum su;
* Nedir bu egitimin icerigi? Belli bir olgunluktaki ve donanimdaki birine ne egitimi verilir?
* Olcusu nedir? Kime gore ve neye gore sekillenir egitimin icerigi?
* Egitim sureci bittiginde kole azad mi edilir? Ya da egitimin bittigine Efendi mi karar verir?
* Azad edilen kole yeni bir Efendi ile yeni egitim surecine mi baslar?
Merhaba NAr hanım, bugün sizin baslıklarınız gözüme takıldı. Buda gösteriyorki uzun zamandır foruma hiç katılmamışım.
Bdsm'de Efendi ve köle eğitimi
* Öncelikle İki İnsanın birbirini tanıması ,karşılklı iletisimden sonra Efendi ve İtaatkarın limitleri dahilinde Efendinin İtaatkarının gördüğü dik yanlarını daha yumuşak sele gelmesi kendine daha uyumlu olması , Aynı zamanda İtaatkarını tanıdıkça aynı derecede Efendinin de olaylar karşısında kendini gelişirmesi bu Eğitimin içeriğidir. Çok süsleyemem.Belli bir olgunlukta ve donanımda olan bir kişiyede eğitim verilebilir. Burda önemli olan sey Bir itaatkarın Birlikte olmak istediği Efendi'ye ne kadar uyum göstermesiyle ilgilidir.Bu Efendi karşısındaki donanımlı ve olgunluktaki itaatkarı istediği sekle gerek konuşarak gerek ikna ederek bu konuma getirir.
* Bdsm ölçü Bir ilişkide İtaatkarın limitleri , Efendinin istedikleri ne kadar ileri gidebiliyorsa ölçü budur. Bunun dışında yapılacak her hareket Efendilikten itaatkarlıktan uzak olan hareketlerdir.Bu Her itaatkara göre değişebilir. Her Efendiye göre değişebilir.
*Eğitim süreci dediğimiz olgu sürekli bir olgudur ne zman başlar her iki tarafında bu ilişkiyi istediği zman başlar ne zaman biter. Bu zamanı Efendi belirler. İtaatkar bunu efendiye açıkladığında eğer Efendi buna inanırsa Azad eder itaatkarını .
*son sorunun güzel bir soru . Evet tabii ki Her Efendi de Her İtaatkar da yeni bir Efendi veya yeni bir İtaatkar bulabilir kendisine. Baştada söylemişim ama burda yeniden tekrar edeyim. Eğitim süreci Bir sabit bir süreç değildir. Her yeni Efendi her yeni İtaatkar yeni birşeyler katar hayata. Yeni bir düzen yeni alışkanlıklar.
Seytanla beni ayiran tek fark,O hiç bir insani sevmez, Bense insan olmayi taklit edenleri....
"Pain is life, the sharper, the more evidence of life." - Charles Lamb
"The eye of the master will do more work than both his hands." - Benjamin Franklin
"You know what charm is: a way of getting the answer yes without having asked a clear question." - Albert Camus, "The Fall"
1900 yillarin basinda amerikan patent enstutsusu baskani artik icat edilecekbilecek bir bulus kalmamis bulnabilecek hersey icat edilms demis yorumlara bakinca aklima o geldi yazilacak birsey kalamamis soylenecek hersey verilecek cevaplar verilmis yinede bir kac kelamda ben yaziyim isin edebiyatina girmeden egitim denen olay bence kole ile efendi asindaki iliskide kolesinden cinsel ruhsal tecrubeli sahibinin kole sinin ruhunun derinliklerine ciktigi yolculukta ona yol gosterici isik tutucu olmasi halidir elde defter kalemle yapilan bilidik bir egitim degildir bu kolenin eksiklilerini korkularini isteklerini payla;amadigi duygularni sahibiyle paylasip ruhsal tatmine ulasmasi sahibininde bu evrede bir egiten ogretici gibi sabirli anlaayisli yol gosterici olmasi halidir bu surecede egitim sureci denir bu surec bitince azad degil ruhsal butunluk olusur ve kole efendi iliskisi bitmez asil o zaman baslar kisaca benim fikrim bu
KAPALI GÖZLER, RUHU SEYRETMENİN EN GÜZEL ŞEKLİDİR
- 44 Forumlar
- 5,453 Konular
- 75.2 K Gönderiler
- 0 Çevrimiçi
- 9,006 Üyeler