itaat kadının doğasında var diyorum, ne dersiniz?
yorumunuz için teşekkür ederim.
<img class="go2wpf-bbcode" src="http://img220.imageshack.us/img220/4295/glittermaker10022007182fk3.gif">
Anka kuşuyum ben
Acı küllerimdir
Küllerimden yeniden doğmasını bilirim
Anka kuşuyum ben
Gerekli doğal çevreyi bulduğunda bir çiçeğin açılması gibi, her kadının da doğru kişiyi bulması halinde saklı itaatkar yönünü gösterebileceğini düşünüyorum, yani itaat kadının doğasında var diyorum, ne dersiniz?
Çok doğru bir yaklaşım SMaster. Katılıyorum. Ancak her geçen gün (lafın gelişi her nesil olmalı) genel ve ortalama olarak konuşursak kadının içindeki itaatkar yön(ler) sosyal ve toplumsal değişimlere göre azalıyor. Master'ların işi zorlaşıyor yani
Masternick bi de şu açıdan bakıyorum ben: eskiden kadınlar itaat etmek zorunda bırakılıyorlarmış, şimdi ise çağdaş kadın daha özgür ve içindeki itaatkar ruhu kendi kendine buluyor.
şunun gibi; (eski adıyla) cat stevens'ın dinIM® yaşam tarzına bağlılığı doğuştan bu dine mensup çoğu bireyden daha fazla (örnek konuyla ne kadar örtüştüyse artık )
p.s.: din'in adını kullanmayı isterdim, ama bazı insanlar buranın bir cinsellik sitesi olduğunu varsayıp, ki ben böyle düşünmüyorum, sorun çıkarabilirler.
Evet SMaster çok yerinde bir tespitin daha. Kadınların içlerindeki itaatkar ruhu kendilerinin bulmaya başladığı. Gene genel olarak söylüyorum bu onlara daha çok zevk veriyor olsa gerek - özgür seçim yapabildikleri için. Örnek te çok iyi örtüşmüş. p.s'teki hassasiyetin ise tanımlanamayacak kadar güzel.
itaatkar ruhu kendilerinin bulmaya başladığı.
Ne yani kısaca kadınlar "dize gelmeye başladı" mı demek istiyorsunuz ?
Yani bunca sene otur çabala dur, Jane of Arc'lar yetiştir, Kraliçe Elizabeth'ler, Halide Edip'ler...o kadar feminizm tartışmaları yap, aileleri böl parçala - rahmetli Asena'nın ruhuna gönderme de yapalım - ee nooldu, kadın çağdaşlaştı köle oldu.... 😆
Umarım sözlerimdeki nüansı anlayabilmişsinizidir..
Bence çok trajikomik bir durum değil mi?
Oysa ki ne vardı doğuştan köle olduğumuzun farkına varsaydık ...
Haklısın Masternick, özgür iradeyle hareket etmenin verdiği zevk onları mutlu ediyor, bu mutluluk ve yanında tatmin sadakatı daha da pekiştiriyor, "efendi" bunu farkedince ilişkiye (-minimum düzeyden aldım- basit çıkar ilişkisi) aşk da dahil oluyor ve sonunda aşk karşılığını buluyor, mutluluk daha da artıyor. (yani ideali budur belki de...)
Bu konunun birazda duygusallıkla ilişkisi var bence. Çünkü genel olarak kadınlar erkeklerden daha duygusallar. Tabi duygusal insan bir an önce birine, bir yuvaya, bir topluluğa tabii olmaya çalışıyor. Evlenip birinin kanatları altına girmeyi düşünüyor. Ve tabi bunu kullanmaya çalışan erkeklerle birlikte durum çığrından çıkıyor.
Bana sorarsanız modern yaşam ile birlikte, belki özgürlük artıyor ama, yanlızlıkda artıyor ve kadınların birine bağlanma içgüdüsü artıyor. Ataerkil bir toplumumuz olduğu için kadınların erkeklerin önüne geçme şansı olmadığını kadınlar biliyor. Ve bir an önce birine bağlanma gereği duyuyor. Yani gelecek zamanları ben umut verici görüyorum. Çünkü bu kadar özgür bir dünyada bir kadın hala size köle olmayı kabul edecek kadar sizi seviyorsa çok şanslısınız demektir. En azından daha kalıcı ilişkiler için durum bu. Çünkü, zaten zorlamayla birini bir yerde tutacaksanız bunun adı ne BDSM ruhu oluyor nede zevk almak.
İnsanın Sevgisi Ne Kadar Büyükse Vereceği Ceza da O Kadar Büyük Olur...
- 44 Forumlar
- 5,453 Konular
- 75.2 K Gönderiler
- 0 Çevrimiçi
- 9,000 Üyeler